Z6_PPGAHG8001ES40Q54SV1NT0MG5
Z7_PPGAHG8009D07060JENEGE5101

„СТИХ ЗА ОБИЧ“ – конкурс за дигитална рисунка

Дата на събитие: 14.02.2024
Дата на публикуване: 12.02.2024
Последна актуализация: 12.02.2024

За деня на „Свети Валентин – Ден на влюбените“, Регионална здравна инспекция – Шумен обявява конкурс за дигитална рисунка под наслов „Стих за обич“.
Целта е чрез картина и стих/цитат от стихотворение от български поет и с помощта на техниките на дигиталното изкуство, младите хора да изразят чувства на обич, любов, привързаност, нежност.
Инициативата е част от регионалната кампания по повод 14 февруари – „Свети Валентин – Ден на влюбените“ и от втория етап на Националната АНТИСПИН кампания.
Конкурсът стартира на 14 февруари 2024 г., а крайният срок е 31 март 2024 г.


Р Е Г Л А М Е Н Т 

Тема: „Стих за обич“
Подтема: любов, любими хора/семейство, любимо място/град, приятели. 
В конкурса могат да участват ученици от V до XII клас на училищата в област Шумен, които ще са разпределени в две възрастови групи: 
І група – от V до VIII клас;  
ІІ група – от IX до XII клас.

Всеки участник може да изпрати до две творби. Дигиталните рисунки за участие в конкурса очакваме до 31 март 2023 г.  на електронен адрес: doz@rzi-shumen.net.
Творбите следва да са придружени със следната информация: име и фамилия на участника, училище, възраст, телефон за връзка и попълнена декларация от родител/настойник.

Изисквания за дигиталната рисунка:
•    темата да отговаря на зададената
•    да съдържа цитат на стихотворение от български поет
•    резолюция минимум 1200х800 пиксела
•    оформлението на листа да е в пейзажна ориентация 
•    без ограничение в използването на графични  редактори и AI инструменти
 
*Важно: До участие в конкурса ще се приемат дигитални рисунки, които са придружени с коректно попълнени декларации от родител/настойник на участника за лицата под 18 г. Участниците над 18 год. възраст ги попълват от свое име. Декларациите могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на РЗИ – Шумен.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на интернет страницата на РЗИ – Шумен на 15 април 2024 г. Предвидени са по три отличия и предметни награди за отличилите се участници във всяка възрастова група. 
РЗИ – Шумен ще създаде електронна книжка с отличените творби от конкурса, която ще изпрати на институции от област Шумен по повод 19 май - Международен ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН.

За допълнителна информация: РЗИ – Шумен на тел. 054/800 717 
 

Декларацията за съгласие може да изтеглите от тук.